Få balance i dine energier og giv den gas

Energier, balance og glæde

På den ene side har vi noget, som gør os lykkelige, motiverer og giver fremdrift i livet. Ting, vi ønsker mere af. Alt det positive. Det, der gør os glade i låget, og som gør os stærke og modstandsdygtige.

Det giver os energi.

På den anden side har vi noget, som gør os ulykkelige, demotiverer og bremser os i livet. Ting, som vi ikke ønsker at have i vores liv. Det kan være sorg, dårlige relationer, vores historie og det livet har lært os. Det negative, der gør os stressede og kede af det.

Det dræner os for energi.

Når vi har balance i energiregnskabet, altså fået arbejdet os ud af sorgen og taget ansvar for vores relationer, historie og afkodet tidligere indlæring, bliver vi mere autentiske i det, vi laver, siger og gør.

Vi får et bedre helbred og balance i krop og sind. Al energien går ikke til at løse problemer (lappe huller på vores vej), men vi kan flytte fokus til ønsker for fremtiden.

Hullerne skal ikke lappes

At få balance i de energier, der påvirker os positivt og negativt, handler selvfølgelig om selvindsigt, men også om at flytte fokus til det positive. Det handler om at bruge sin vilje til at “luge ud for ukrudt i den smukke have.” Og om ikke hele tiden at bekræfte de negative tanker, adfærd og handling.

Hvad gør man så? Så går man på kurser, til psykolog eller terapeut, men her er der en tendens til udelukkende at arbejde med det negative. Altså tale om alt det tunge man ønsker at komme væk fra.

På den måde reaktiveres de negative tanker, og det vi normalt gør alt for at undgå. Det giver modstand.

Jeg er med på baggrunden. Klart. Pointen er bare, der er guld at komme efter, når der laves det, jeg kalder for balanceret terapi. Hvor der også arbejdes med håb og en mere positiv fremtid. Hvor der er lige meget fokus på modstand og tilgivelse, had og kærlighed.

Men vi mennesker er som udgangspunkt mangelorienteret. Vi har som udgangspunkt brug for at “lappe hullerne i vejen”. Det slår igennem, både hos den, der søger hjælp og dem, der hjælper.

Når vi holder fast i gamle mønstre, holder vi fast i det gamle neuronnetværk i hjernen. Hvis vi vil ændre mønstre, adfærd og overbevisninger, skal der dannes nye neuronbaner. 

Hvad vil du?

Når vi får spørgsmål, som ”hvad vil du nu?”, ”hvordan ville du ønske dit liv var?”, så flakker blikket, og vi går i stå. Vi har simpelthen svært ved at sætte ord på, fordi vi normalt har fokus på det, der ikke fungerer.

Vi er svage i sætte ord på ønsker for fremtiden. Den muskel bliver ikke brugt så ofte. Så vi må øve os. Blive stærkere. Hvor der er vilje, er der vej. Sådan lyder et gammelt udtryk, og det er fuldstændig korrekt.

Vi skal lære hjernen, at der kan gås nye veje. At der kan dannes nye synapser, og det er kun ved at gøre, tænke og øve nyt, der kommer et nyt neuronnetværk. Det er lige som en muskel, der skal trænes. Jo mere du træner, jo stærkere bliver du.

STOP for sørensen

Men først må vi stoppe vores negative tanker. Et eller andet sted må det være en beslutning. Ligegyldig om det er let eller svært.

Og så er vi ikke vores tanker. Vi skaber dem. Vores liv er ikke givet. Vi skaber det.

Derfor er det så vigtigt, at vi stopper de negative tanker og øver os på de positive. Det glædelige er, at de negative tanker tager meget mere energi end de positive. På samme måde er det med negative handlinger, adfærdsmønstre og ord.

Når vi træner den positive muskel, får vi hurtigt mere energi og overskud. Mere overskud til at arbejde med de ukendte overbevisninger. Så bliver der virkelig frigivet energi.

Tanker er ikke negative, men et naturligt resultat af oplevelser og den betydning, vi giver dem. 

Out dated læring

Vi kører fuld skrue fremad, på det vi lærte tidligt i livet. Dengang var det fornuftigt nok. Vi troede, det var det, der skulle til for at opfyldt behovet for tryghed og kærlighed. Og det var det måske også.

Men det var dengang. Nu er tiden en anden, og det indre barn spænder ben for den voksne. To energier, der vil noget forskelligt.

For at få balance i energierne er det en god ide, at afkode det indre barns læring. Ved at give slip på den tunge, negative energi og give plads til den lette og positive.

Balance tiltrækker

Når vores historie afkodes, sker der magiske ting. Vi begynder at se lyst på tilværelsen og lægger ikke så meget i de ubehagelige oplevelser. De fylder simpelthen mindre.

Omverdenen begynder at lægge mærke til forandringen. I begyndelsen ubevidst. Senere er det noget, man kan få øje på. Vi begynder at tiltrække andre mennesker og nye situationer, der matcher den nye energi.

Det nye og højere energiniveau bliver som en snebold, der ruller hurtigere og hurtigere. Vi får så meget hjælp til det videre arbejde mod en lysere fremtid.

En øvelse

Når du har en intention om at skifte spor er taknemmelighed utrolig stærk.

Find noget du er taknemmelig over. ELLER forestil dig, du er smertefri, glad, sund, lykkelig…

Sid for dig selv i 10 min. – i ro og mag.

Træk vejret dybt ned i maven – uden at hæve skuldrene. Det kan være en udfordring. Så læg dig ned og bare lad maven gå op og ned.

Forestil dig, at når du trækker vejret ind, så trækker du universel, livgivende energi ind i dine lunger. Når du trækker vejret ud, slipper du det, du ønsker at komme af med.

Mærk roen. Stil ind på den konkrete situation, du er taknemmelig over. Se situationen den for dig. Mærk taknemmeligheden i kroppen. Når tankerne flakker og bliver negative, så gå tilbage til følelsen i kroppen eller / og billedet af den dejlige situation.

Nye muligheder

Som tiden går, bliver den positive muskel stærkere og mere øvet.

Vi finder ud af, der er meget at være taknemmelig over, at det positive ikke er en by i Rusland, men noget, der kan opnås ved at fokusere på det.

Med afkodning af vores historie og den betydning, vi gav den, kommer der for alvor fart på synkronicitet (ikke tilfældige tilfældigheder) og ny affirmation (bekræftelse).

Vi møder nye mennesker, laver nye relationer, søger nyt og andet. Ting, situationer, som tidligere synes vigtige, bliver nu mindre væsentlige.

Der opstår

muligheder.

Nyt neuronnetværk

Et neuronnetværk består af synapser, der danner en forbindelse mellem tanke og krop. I forbindelse med synapsen dannes i hjernen, finder den følelsen i kroppen.

Når vi tænker nyt, danner neuronerne nye stier (synapser). Efterhånden, som stierne bliver brugt, bliver de til veje og derefter til motorveje. Vi har skabt en mere positiv og støttende autopilot.

Men de nye synapser må holdes ved lige. For ude i verden har vi alle samme tendens til at have fokus på det negative og “hullerne i vejen”. Så der skal være 100 % fokus på det positive, OG du får hjælp af sneboldeffekten, synkronicitet og de nye affirmationer.

Held og lykke med at få balance i energierne og giv den så fuld gas – ud i livet.

 

Del på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.