Har du mistanke om, at du har PTSD?

Oplever du at dine sanser er skærpet? At lyde, lugte, smag, berøring eller synsindtryk er voldsomt skærpet?Ser du dig (hele tiden) omkring og oplever hjertebanken og svedeture. Har du ændret adfærd og er blevet mere urolig og aggressiv? Så har du måske PTSD – posttraumatic stress disorder.

Det er kroppen, der skærmer dig mod oplevelser, der ikke skal gentages og sådan et forhøjet ”alarmberedskab”, kan det skyldes PTSD.

PTSD – det er ikke kun krigsveteraner, der får det

De fleste kender PTSD fra krigsveteraner, men årsagen til PTSD kan skyldes mange forskellige ting, fx gentagne oplevelser fra opvækst eller en enkeltstående voldsom oplevelse. Fællesnævneren er en efterfølgende voldsom, vedvarende ændring i den måde du oplever omgivelserne på.

Det forskelligt, hvor hårdt PTSD’en rammer, og hvornår den viser sig.

PTSD’en kan skyldes, du har

  • deltaget i krigshandlinger eller været udsendt til lande, der har været i krig
  • været vidne til eller arbejdet med voldsomme hændelser som politibetjent, brandmand, socialrådgiver mm.
  • været bandemedlem
  • været udsat for overfald (fysisk) og overgreb (mentalt). Som det kan være tilfældet med mobning i skolen
  • vokset op i miljøer med svigt, usikkerhed og frygt, som det kan være tilfældet i alkohol- og afhængighedsfamilier.

Ikke PTSD. Kan jeg alligevel få hjælp?

Ja, det kan du.

Du kan også få hjælp til alle de mere dagligdags situationer, der sætter spor i os. Fx fyringer, dødsfald, skilsmisse, biluheld, pludselig indlæggelse og operation mm.

Altså situationer, hvor du har oplevet

  • noget uventet
  • det som dramatisk
  • følelsen har været intens
  • ikke har vidst, hvordan du kom ud af situationen

På grund af sådanne oplevelser, oplever du at være ængstelig og urolig i dagligdagen. Det er så ikke PTSD, men angst, og det kan du selvfølgelig også få hjælp til.

Hvis du har været udsat for et (bil)uheld og fået piskesmæld, som du ikke er kommet af med, skal du vide, jeg har hjulpet mange til at få en bedre dagligdag. Det kan du læse om her.

PTSD, angst, frygt, panikangst, præstationsangst, PTSD, social angst, relationsangst, EFT, tankefeltterapi, Matrix Reimprinting, slip, komme af med, terapi, psykoterapi, energi, behandling, få det bedre, bliv afslappet, tankemylder, færre tanker, ked af det, depression, vil ikke leve, deprimeret

Sådan behandler jeg

Der er ikke to behandlingsforløb, der er ens, men typisk vil der være fokus på EFT, Matrix Reimprinting og tankefeltterapi. Der kan også komme andre elementer i spil, hvis det passer til dig og dit forløb.

Samtalen holdes nede på et minimum. Særlig i begyndelsen. For i samtalen vil du genopleve det, du forsøger at glemme.

Vi begynder med at få energien ud af dit ubehag. Bagefter neutraliserer vi ”din harddisk”, din oplevelse, så du bliver skånet for at genopleve dem.

Da vi arbejder med sansernes og kroppens symbolsprog, vil du opleve at muskler og krop begynder at slappe af igen, og du får en anden adfærd. Vi taler lidt om sammenhængen mellem krop, hjerne og adfærd.

”Selvhjælp” mellem sessioner

For at få mest mulig ud af forløbet, anbefaler jeg, du bruger tankefeltterapi og breathwork (åndedrætsøvelser) mellem sessionerne.

Hvis du har modstand på ”selvhjælp”, bruger vi tid på det i klinikken. Det gør vi, fordi effekten af forløbet hænger sammen med, om du laver øvelserne mellem sessionerne.

Værd af vide

10 sessioner á 1 time. Pris 6.300 kr. Du sparer 1 sessions pris.

Du kan selvfølgelig altid købe sessioner enkeltvis.

Del på: