Lille ændring – stor forskel

VORES TANKER og overbevisninger er ikke altid af det gode, men heldigvis kan du med selv en meget lille ændring i din adfærd gøre en stor forskel i din selvopfattelse.

Jeg vil vise, hvad jeg mener med et eksempel.

Da jeg var ung, synes jeg livet var en anelse svært og havde for god orden skyld lidt hang til det melankolske og offerrollen, som var min ven.

Helt konkret udmøntede det sig i, at jeg synes, de andre fik smil på deres vej, og jeg gjorde ikke – altså overhovedet ikke – og bortset fra det gjorde mig ked af det, bekræftede det mig i, at ingen kunne lide mig.

No way

Men der var jo de der klistermærker – smiley’er med forskellige typer af tekst nedenunder – der kunne fx stå SMIL TIL VERDEN OG VERDEN SMILER TIL DIG – ret jubel agtigt, ikke?

Første reaktion = Hvorfor er det op til mig at få folk til at smile?

Anden reaktion = De må da selv kunne finde ud af at smile, hvis de kan lide mig?

Så jeg afviste, der kunne være noget om den snak, og min metode med at afvise, der kunne være noget positivt overhovedet i det slogan, fungerede sådan set glimrende – offerrollen fik ret og jeg fik ro, og det var jo dybest set det jeg ønskede. Så no way.

Så det gik rigtig fint indtil en dag, hvor jeg brokkede mig over disse gule klatter jubel smil til en bekendt, for hun udfordrede mig ved at sige, ”HVORFOR PRØVER DU IKKE BARE – AT SMILE”.J

Første reaktion = Tror du, jeg er ikke en jubel idiot?

Anden reaktion = Tror du virkelig, det vil fungere for mig?

Øv selv og bliv skarp

Så mest for at bevise hun tog fejl, begyndte jeg at smile til den gamle dame i Irma, i toget, eller hvor det nu var. Hold nu op. Når jeg smilede, så smilede andre igen. Når jeg ikke smilede, så smilede de ikke.

Lige pludselig fandt jeg ud af, at jeg styrede butikken………… min butik, og de andre tilpassede sig mig eller rettere det, jeg gjorde, og jeg gik fra at føle mig som en fiasko til at andre reagerede på det jeg gjorde = feedback. Fantastisk.

En beslutning, en lille adfærdsændring og der er skabt stor ændring i selvopfattelsen. Det er da ikke ringe så ringe endda.

Du kan begynde på din rejse mod mere glæde og selvudfoldelse allerede i dag.

Begynd i dag og bliv skarp i morgen.

Del på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *