Medicinalindustrien og naturlig behandling

“Der er ikke tid”, siger de

Det er glædeligt, når man i radioavisen kan høre, at psykiatrien ikke er tilfreds med deres behandlingsform, som ofte består af medicin uden samtale og terapi. ”Der er ikke tid”, forklarer de.

At de foreslår med inddragelse af forældre som svar på den problematik, er jo ikke løsningen, men i talesætter bare et andet problem.

Samtale og i særdeleshed terapi (patientens historien inddrages) har været ikke eksisterende i mange, mange år i psykiatrien.

Hvor er nysgerrigheden blevet af?

Før i tiden spurgte læger, psykologer og psykiatri ind til historien. De gjorde altså det, som forældre naturligt gør, når der opstår mistrivsel. De spurgte nemlig: ”Hvad er der sket”? eller “hvad er der galt”? Et helt naturligt spørgsmål at stille.

Men hvor er nysgerrigheden overfor patienten hos konventionelle behandlere (især i psykiatrien) blevet af? Man går ikke længere på opdagelse i historien for at finde årsagen til problemet, og patienten føler sig overset og ikke forstået.

Vi oplever forskelligt

For slet ikke at tale om fortolkningen af årsagen. En faktor, der slet ikke er i søgelyset i det konventionelle system. Selv om vi mennesker oplever samme situation samtidig, oplever hver enkelt situationen forskelligt. Vi har forskellig historie, forskellige oplevelser og forskelligt værdisæt med i bagagen, og derfor tolker vi en situation forskelligt. Vi oplever den individuelt.

Det er ikke kun i psykiatrien den enkeltes historie og fortolkning  glemmes. Klienter har fortalt mig, at psykologen direkte har sagt, de ikke vil arbejde med historien. “Den er ikke relevant”, siger de. Det vigtige er at forholde sig til fakta. Det, der sker lige nu.

Medicinal industrien presser psykiatrien, læger og politikkere

Samlet set handler det ikke om tid, men om holdninger. Det er et spørgsmål om overbevisninger og konventioner. Måder at arbejde på uden at stille spørgsmålstegn.

Og jeg er ked af at sige det. Vores opfattelse af helbredelse har rykket sig fundamentalt de sidste 125 år ca. Vi er blevet overhalet inden om, fordi vi har accepteret medicinal industriens svar på behandlingsform – medicin. Men også fordi vi samtidig har opgivet alle mulige andre former for helbredelse. Medicin blev et ultimatum, ikke et supplement.

En anden vigtig grund til den store accept af medicin, er at den er hurtig, let at indtage og stiller ingen krav om tid til selvindsigt. Men ”prisen” er høj.

Prisen er høj

Patienten, familie og venner bliver ulykkelige. Patienter bliver genindskrevet, og får mere og mere medicin, har uhyggelige bivirkninger og bliver stresset. Deres tilstand påvirker særlig børnene, der vokser op med mindre tryghed og mere frygt.

  • Psykiatrien er overbelastet med færre og færre succeshistorier og flere og flere politiske tiltag.
  • Tilliden til lægerne – der i stigende grad udskriver psykofarmaka – er dalende.
  • Medicinalindustrien er glad og har kronede dage – både inden for det somatiske (fysiske) og det psykosomatiske (psykiske) område.

Vi må nok erkende, at strategien med at opgive al anden behandling og satse på medicin, ikke har virket efter hensigten.

“Rigtig” vs. “forkert” behandling

Fire generationer er nu vokset op med den overbevisning, at når man er syg, så går man til læge og får medicin. Mange har stærke overbevisninger om, hvad der er ”rigtig” og ”forkert” behandling, at de ikke får søgt information om valid alternativ behandling. Der er også knyttet overbevisninger til, hvad alternativ behandling er, hvad det står for og kan.

Det er egentlig interessant, at det hedder alternativ behandling. Lægevidenskaben har kun været i samfundet, i noget der ligner 100 – 125 år. Alternativ behandling fx healing og akupunktur har eksisteret flere hundrede år eller ligefrem tusinde af år. Metoder, som der i dag er evidens for, virker.

Man kan fristes til at sige, det etablerede system halter efter den alternative behandling i evidens – at vide det virker. Vi har jo vist hele tiden, det virkede.

Alternativ behandling eller naturlig behandling

Så hvad med at kalde alternativ behandling for naturlig behandling? Der bruges naturlige metoder med den enkelte klient i fokus.

I det lys er nutidens konventionelle behandling alternativ.

Befolkningen har luret det. Der efterlyses i stigende grad naturlig behandling, og flere ønsker medicinfri behandling. Det tager tid, ja, men man mærker sig selv, og hvordan man vokser, når man får det bedre og bedre. Der bliver ikke bare lagt låg på.

Naturlig behandling er fremtiden, og det bliver til fordel for dem, der går efter helbredelse.

Naturlig behandling – en fordel for psykiatri, læger og landet

  • For psykiatrien, der får et mindre tryk.
  • For lægebranchen, der igen kan blive respekteret.
  • For politikkerne, der ikke behøver regulere deres en.. i laser.
  • For landet, der får mindsket skattetrykket og får lettere vilkår.

Og når du nu går på jagt efter en naturlig behandler, så husk der også er et element, der handler om afkodning af årsagen. Her kan du få energien ud af oplevelsen, årsagen til du har angst, har smerter, ikke når dine mål, eller hvad det nu kan være. Du kan få afkodet din personlige tolkning og blive mere fri i din hverdag.

ALT ER MULIGT – INTET ER STATISK

Del på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *