Medicinalindustrien og naturlig behandling

“Der er ikke tid”, siger de

Det er glædeligt, når man i radioavisen kan høre, at psykiatrien ikke er tilfreds med deres behandlingsform, som ofte består af medicin uden samtale og terapi. ”Der er ikke tid”, forklarer de.

At de foreslår medinddragelse af forældre som svar på den problematik, er jo ikke løsningen, men italesætter bare et andet problem.

Samtale og i særdeleshed terapi, hvor patientens historien inddrages har været ikke eksisterende i mange, mange år i psykiatrien.

Hvor er nysgerrigheden blevet af?

Før i tiden holdt psykiatri og psykologer mere i hånd, end de gør i dag. Der er en skarpere skillelinje, hvor psykiatrien i højere grad medicinerer og en god psykolog spørger ind til historien.

Tidligere blev der spurgt ind til, hvorfor der var mistrivsel, og der blev stillet spørgsmål som ”hvad er der sket”? eller “hvordan opfatter du det”? Naturlige spørgsmål at stille.

Jeg er klar over, det er en (grov) generalisering, men som terapeut, der får mange klienter, der har været i kontakt med både psykiatri og psykologer, ved jeg, der (ofte) er mangler i engagement og nysgerrighed over for klienten.

Der er ikke noget som nærhed og nysgerrighed, der kan give et menneske en bedre indre tilstand. Og der er ingen, der er klogere på sin tilstand end klienten. Derfor er det vigtigt.

Det er så behandlerens (også de konventionelles) opgave at sortere offerrolle og råb om hjælp fra. Det forsvinder jo, når tilstanden er blevet bedre og mere balanceret.

Vi oplever forskelligt

Det er vigtigt at lytte, fordi to mennesker, der oplever, ser den sammen ting, tillægger den forskellig betydning. Fordi vi tolker situationer forskellig, har vi også forskellig historie, oplevelser og værdisæt med i bagagen.

Det er ikke kun i psykiatrien den enkeltes historie og fortolkning  glemmes. For det gør den meget ofte. Klienter har fortalt mig, at også psykologer direkte har sagt, de ikke vil arbejde med historien. “Den er ikke relevant”, siger de. “Det vigtige er at forholde sig til fakta. Det, der sker lige nu.”

Men det er ikke derfor, man går til psykolog. Man til psykolog for at fortælle om og få hjælp til at få løst sin gotiske knude, der bliver ved med at tumle rundt i hoved og krop.

Medicinal industrien presser psykiatrien, læger og politikkere

Når klienter (eller patienter) ikke får løst deres problemer, hober problemerne sig op i psykiatrien, hos læger og politikkere.

De beder om penge og flere hænder til at løse problemet, men det handler strengt taget ikke om det, men om holdninger. Det er et spørgsmål om overbevisninger og konventioner. Måder at arbejde på – hvad klienter har brug for på den ene side og krav om arbejdstyrkens effektivitet og medicinalindustrien på den anden.

Og jeg er ked af at sige det. Vores opfattelse om helbredelse har rykket sig fundamentalt de sidste 125 år ca. Vi er blevet overhalet inden om, fordi vi har accepteret medicinal industriens svar på behandling – medicin.  Samtidig er det blevet gjort forkert at behandle på andre måder. Det blev useriøst og farligt. Ja, forkert. Medicin blev den ultimative behandlingsform, ikke et supplement, for lige at tage toppen af den mentale ubalance.

Vi som forbrugere har været hurtige til at medicin til os. Den er hurtig og let at indtage og stiller ingen krav om tid til selvindsigt. Men ”prisen” er høj.

Prisen er høj

Prisen er høj, fordi så få bliver helbredt og så mange bliver fastlåste i deres situation. Patienter bliver udskrevet og genindskrevet, og får mere og mere medicin. Medicin, der har uhyggelige bivirkninger. Deres tilstand påvirker særlig børnene, der vokser op med mindre tryghed og mere frygt. Arbejdsforhold, relationer. Alt bliver påvirket. Og selvfølgelig personen selv, der oplever og lever med en fastlåst situation.

Politisk og samfundsmæssigt er det en falliterklæring når

  • Psykiatrien bliver overbelastet med genindlæggelser og få succeshistorier
  • Når psykiatrien udskriver patienter til overførselsindkomst, fordi de ikke er helbredt
  • Politikkerne svarer igen med flere politiske tiltag, der tager energien fra patient til administration
  • Tilliden til lægerne (og systemet) er dalende

Medicinalindustrien er selvfølgelig glad og har kronede dage. Og der er selvfølgelig gode skattekroner, der ryger ind på kontoen, men de bliver jo brugt igen i den anden ende på overførselsindkomster.

Vores sygehusvæsen er delt op i det somatiske (fysiske) og det psykosomatiske ) område. Hvad der i sig selv er helt skævt. De mentale tilstande sætter sig i kroppen, hvad der er videnskabeligt bevist. Det er endda rimelig gammel viden, at synapser, inden de smelter sammen, søger følelsens plads i kroppen. Derefter dannes der en synaps.

“Rigtig” vs. “forkert” behandling

Fire generationer er nu vokset op med den overbevisning, at når man er syg, så går man til læge og får medicin. Mange har stærke overbevisninger om, hvad der er ”rigtig” og ”forkert” behandling. Sådan en overbevisning, betyder at alternativ behandling bliver afskrevet. Den er bare forkert.

Ikke desto mindre går flere og flere til alternative behandlere for at få det bedre. Med kræft, mentalt ubehag, PTSD eller hvad det nu kan være. Det er fantastisk positivt. Om ikke andet, så fordi de tager ansvar for egen situation, i stedet for passivt at blive behandlet.

Det er egentlig interessant, at det hedder alternativ behandling. Lægevidenskaben har kun været i samfundet, i noget der ligner 100 – 125 år. Alternativ behandling fx healing og akupunktur har eksisteret flere tusinde år. Metoder, der i dag er evidens for, virker.

Men det skal efter min overbevisning ikke handle om forkert eller rigtig behandling, men hvordan vi kan bruge hinandens ressourcer bedst muligt.

Alternativ behandling eller naturlig behandling

Så hvad med at kalde alternativ behandling for naturlig behandling? Der bruges naturlige metoder og klienten er i fokus. Og som sagt fx healing og akupunktur har eksisteret i tusinder af år.

I det lys er nutidens konventionelle behandling alternativ. For den er kun ca. 125 år gammel.

Befolkningen har luret det. Der efterlyses i stigende grad naturlig behandling. Flere ønsker medicinfri behandling. Det tager tid, ja, men man mærker sig selv, og hvordan man vokser, når man får det bedre og bedre. Der bliver ikke bare lagt låg på.

Naturlig behandling er fremtiden, og det er til fordel for dem, der går efter dyb og reel helbredelse.

Naturlig behandling – en fordel for psykiatri, læger og landet

Nu stammer jeg den, synes du måske. Det er muligt, men forestil dig at alle dem, der følger naturlig behandling eller tager til udlandet, blev i det etablerede system. Det ville blive rendt helt over ende. Systemet kan i virkeligheden være glad, for det betyder at

  • der får et mindre tryk på psykiatrien
  • at lægebranchen bliver udfordre og nød til at undersøge og afprøve nye metoder for at holde på kunderne
  • når lægerne bliver mere lydhøre opstår der mere respekt
  • politikkerne behøver ikke regulere og regulere og regulere

Når du nu går på jagt efter en naturlig behandler, så undersøg markedet. Det vil jeg også råde dig til, når du skal søge læge.

Den mest dybe og effektive helbredelse får du, når du får afkodet årsagen til dit ubehag. Her får energien ud af oplevelsen, årsagen til du har angst, har smerter, ikke når dine mål, eller hvad det nu kan være.

Du kan få afkodet din personlige tolkning og blive mere fri, afslappet og rolig i din hverdag.

ALT ER MULIGT – INTET ER STATISK

Del på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.