Mungbønner, overbevisninger og placebo

Vær opmærksom på dine overbevisninger

Vær opmærksom på dine tanker, for de bliver til dine ord.

Vær opmærksom på dine ord, for de bliver til dine handlinger.

Vær opmærksom på dine handlinger, for de bliver til dine vaner.

Vær opmærksom på dine vaner, for de bliver til din karakter.

Vær opmærksom på din karakter, for den bliver til din skæbne.

Musik, fars stemme eller det, der er værre

Lige fra undfangelsen lærer vi om omverdenen. Om den er farlig eller ikke. Vi får et billede af den verden, vi skal ud i. Dybest set for at sikre vores overlevelse.

Du har måske hørt om, at når far taler til mors mave, så genkender baby fars stemme efter fødslen. Eller hvis du spiller noget skøn, rolig musik, så vil det samme stykke musik også virke beroligende på baby efter fødslen.

På samme måde genkender baby alle mulige andre følelser – uro, vrede, angst osv. Fosteret er hele tiden med på en lytter som forberedelse på den verden, den skal ud i, og er allerede inden fødslen tunet ind på stemninger eller følelser.

Vi tillægger oplevelser en betydning hele livet igennem, og det begynder inden fødslen.

Når vi har bekræftet en betydning, en tanke bare nogen få gange, vokser autopiloten i neuronnetværket sig stærkere og stærkere. Årsagen til vores tanke bliver ubevidst. Det bliver en ubevidst overbevisning – noget der er over bevis, og som der ikke stilles spørgsmålstegn ved.

Når vi fx siger, ”sådan har jeg altid gjort”, sagt eller hvad det nu måtte være, så er der tale om en overbevisning. Den kommer også til udtryk i tale, attitude og adfærd.

Afhængig af tryghed

Det, vi genkender, er tryghed. Simpelthen fordi vi genkender det. Også selv om trygheden indebærer en ubehagelig følelse.

Mange vil hellere gå efter det ubehagelige kendte, end det behagelige ukendte. Selv om det er bedre og mere logisk at gå efter noget mere behageligt.

Neuronnetværket genkender tanken og kroppen mærker følelsen. Når vi vil gøre noget andet, end vi plejer, protesterer kroppen. Det giver os simpelthen ubehag og føles forkert, så vi vælger at gøre, som vi plejer. Vi er blevet afhængige.

Som en klient, jeg havde for nogen år siden. Hver gang hun fornemmede, der var et skænderi under opsejling, så trak hun sig ind i sig selv og blev handlingslammet. Hun var ikke klar over, hvad der var årsagen, sådan gjorde hun bare altid. Det gav hende en god følelse af tryghed. Det føltes rigtig.

De plejede at skændes hele tiden, og det var et dårligt forhold. Hun ønskede sig tit væk fra forholdet. Alligevel kunne hun ikke få sig selv til at forlade ham.

Det ubehagelige kendte gav trods alt en sikkerhed. For hun vidste, hvad hun havde. Hun var vant til skænderier. Der havde også været meget af dem under opvæksten, så hun kunne navigere i det. Og der var jo også noget godt i forholdet og ham.

Du mærker autopiloten i kroppen

Når hun overvejede at stå ved egne synspunkter, fornemmede hun kroppen protesterede. Hun lyttede til sin fornemmelse og blev viljeløs. Fortsatte med at navigere på sin sædvanlige måde. Glattede ud og blev i sin kendte rolle.

Det er fuldstændig korrekt. Kroppen reagerer, når autopiloten droppes. Der er ofte en opfattelse af, at når vi gør noget, der burde være bedre for os, så burde kroppen være glad og give en god følelse.

Når det ikke sker bliver vi forvirrede. Går tilbage til det, vi kender. Bekræfter vores historie – vores ubevidste overbevisning og gør som sædvanlig.

Vores fremtid bliver som vores historie.

Spænd ben for din autopilot

Der kan gøres flere ting for at spænde ben for autopiloten. Du kan

  1. blive bevidst om tanker og ord
  2. blive bevidst om motivationen bag mønstrene
  3. afkode historie og betydninger, du har givet oplevelser
  4. åbne op for dit potentiale med meditation, hvor du visualiserer dit fremtidige jeg og mærker hvordan, det føles at være i mål
  5. brug viljen, når kroppen slår knuder. Det er jo blot en fysisk reaktion. Accepterer det og hold fast i dit ønske

En hurtig vej til forandring er en dybtfølt tro, der opleves som 100 % rigtig uden at stille spørgsmål. Du ved det bare, du er overbevidst. I princippet det samme som med autopiloten, men her gælder det ny placebo (en ny tanke, en ny viden).

Placebo og parkinson

Der er efterhånden lavet mange placeboforsøg verden over, som dokumenterer, at tankens kraft er uendelig.

Et af de mest fantastiske forsøg er med parkinsonpatienter, der får tilbudt en stamcelleoperation. Halvdelen får saltvand, den anden halvdel stamceller. Blandt andet en ung parkinsonpatient, der er så alvorlig ramt, at hun knap kan bevæge sig.

Operationen gør underværker for hende. Hun bliver helt fri af sine symptomer. Kommer sig så godt, at hun igen kan stå på skøjter. Hun får et helt normalt liv.

Lige indtil den dag 13 måneder efter, hvor hun får at vide, at hun var i placebogruppen. Da kommer alle symptomer tilbage.

Selv om hun får den rigtige stamcelleoperation, får hun det aldrig lige så godt som med placebooperationen. Hun får det bedre, men langt fra så godt som ved første operation. D

et er interessant, for hvad var forskellen?

Ved operation 1 var der ingen tvivI i hendes sind. Hun var overbevist om, det ville hjælpe hende.

Ved operation 2 var tvivlen kommet ind i billedet og overbevisningen svækket.

Overbevisninger er så stærke.

Mungbønner – skab din fremtid med placebo

Overbevisninger gør en verden til forskel. De betyder alt for os, og kan radikalt ændre vores liv, når vi tror, når vi er overbevidst.

Det er jo så ikke alle overbevisninger, vi synes er fantastiske. Fx “jeg er ikke god nok”. Heldigvis kan overbevisninger ændres. Overbevisninger om dig selv, dine relationer og omverden.

Du har muligheden og magtensom den eneste i hele verden – til at påvirke og ændre dit liv. Du er selv løsningen og dine tanker er stærke og skabende.

Hvis du er i tvivl, om dine tanker er så stærke at de kan skabe, så køb nogen mungbønner.

  • Lav 2 portioner, der vejer lige meget og hæld dem på hver sit glas.
  • Hæld derefter lige meget vand på hvert glas.
  • Fokuser på det ene af glassene og beslut, i hvilket glas bønnerne skal spire hurtigst
  • Efter 1 uges tid kan du se resultatet.

Jeg tænker, du vil blive overrasket, hvis du ikke har lavet forsøget tidligere. Og det spændende er i virkeligheden ikke, at forsøget lykkes.

Det spændende er, når du finder ud af, at det ikke handler om, hvad du har lært tidligere i livet. Tvært imod handler det om at give slip på netop det og favne mulighederne i stedet.

Det spændende opstår, når du indser, at lykken er inden for rækkevidde. Når du indser, at problemet i højere grad handler om modet til at tage imod lykken og succesen.

Det spændende sker, når du forstår, hvor stærke tanker og overbevisninger er, og du med placebo kan skabe dit liv.

Se mere på min hjemmeside

Del på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.