Pille, der sletter hukommelsen

I Berlingske Tidendes tillæg MS har Kristoffer Zøllner den 1. april 2012 skrevet en artikel, der fortæller om, at forskere nu er på vej med en ny pille. En pille, som kan supplere de piller, som allerede i dag i alt for høj grad, bliver langet over disken fx viagra, retalin, betablokkere, slankepiller, antidepressiver og mange, mange flere.

De er alle flugt piller. Piller, som vi tager, eller gerne vil tage for at slippe væk fra de følelser, vi har. Det kan være endog meget forståeligt at ønske at komme væk fra PTSD, angst eller andre traumer, som ligger lagret i hukommelsen. Eller mere præcist. Det er helt forståeligt at ønske at komme væk fra de FØLELSER, som vi har koplet op på hukommelsen.

Forskerne har fundet et middel, et kendt stof, der hedder Propranolol, som bruges mod for højt blodtryk. Her er gengivelse af en lille del af artiklen.

“Under påvirkning af stoffet blev forsøgspersoner bedt om at skrive en detaljeret beskrivelse af deres mest traumatiske oplevelser. Mens de dermed genoplevede deres på mange måder sørgelige liv, sørgede stoffet, for at angsten og de negative følelser blev holdt i skak. En uge senere viste det sig, at selv uden propranolol blev de faktiske begivenheder ikke længere associeret med traumet – præcis som hos rotterne.”

Det er dette tankefelt terapi – TFT / EFT gør allerede (uden pille brug). Du husker, men der er ikke energi på følelserne. Der er ingen ubehag.

Jeg har blot et problem med, at der skal tages en pille. Præcis denne pille hindrer dannelse af nye forbindelser i hjernevævet. Når du tager en pille om fx morgenen, mon så ikke det er svært at kontrollere, at pillen indvirker på andre følelser, der opstår i løbet af dagen og ikke kun den negative følelse, du ønsker at få slettet?

Men forskningen går videre. Det er ikke nok at neutralisere følelsen. Den skal helt slettes. Mindet om, at det overhovedet er fundet sted skal slettes!! Hvad bliver ellers slettet? Hvilken effekt vil det have på individets identitetsfølelse? Vi er jo gjort af fortid, nutid og fremtid. Vores erfaringer er vores LIV.

Jeg skal ikke have huller i mit liv eller i min hukommelse, men jeg vil rigtig gerne kunne leve MED mit liv og den  fulde hukommelse og der med have det hele billede og de bedste muligheder for at lære, blive klogere og ikke miste empati  for hverken mig selv eller andre.

I hvert fald vil en pille ikke gøre mig fri af de følelser, som tankerne genererer. Om det så er en enkeltstående traumatisk oplevelse, eller om det er en overbevisning, som jeg har (fx jeg kan ikke noget). En pille vil simpelthen give mig et ekstra problem, nemlig afhængighed. En afhængighed, som jeg skal tage stilling til og tilløb til, når jeg en gang vil have min personlige frihed tilbage.

Jeg vælger friheden.

 

Del på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.