Psykoterapi og tålmodighed er bedre end medicin

Hvis du vil helbredes så find en god psykoterapeut. Find ud af, hvad der trigger dig og vær tålmodig

Jeg hørte et foredrag med Peter Gøtzsche for nylig, hvor medicinalindustrien og psykofarmaka var temaet.

Som Peter Gøtzsche sagde, så er der gentagen evidens for, at psykofarmaka ikke virker. Ikke nok med det. Ofte forværres den psykiske tilstand og dødsrisikoen øges markant hos patienten. Noget der er helt almindelig kendt for dem, der er i berøring med psykiatrien.

Lykkepiller er ikke lykken

Det er efterhånden meget almindeligt, at bruge ”Lykkepiller”. Estimatet ligger mellem 250.000 til i underkanten af 500.000. Lykkepiller er rædselsfuldt misvisende. For de er ikke lykken at tage. Deres virkning fortager sig stort set lige så hurtigt, som du bliver afhængig af dem. Afhængig på den måde at forstå, at de er svære at trappe ud af.

Grunden er, at de er benzodiazepiner. Lykkepiller har den voldsomme bivirkning, at når man stopper med at tage dem, opleves endnu stærkere symptomer end da man begyndte på dem.  Mange opgiver derfor. Også fordi lægen anbefaler at fortsætte. Men man kan komme af med afhængigheden og videre i sit liv, hvis man trapper meeeeeget nænsomt ud.

Psykoterapi og tålmodighed gør forskellen

Det bedste, man kan gøre for at komme af med depression, sorg, angst, OCD, PTSD og andre ubalancer. er bruge tålmodighed og psykoterapi. Som Peter Gøtzsche sagde, “psykiatrien har glemt, at vi mennesker kommer med en historie og med traumer, som er årsagen til de har det dårligt.”

Vi har også glemt, at nogen livsoplevelser tager tid at komme sig over. For eksempel sorg, tab og dødsfald. Det tager simpelthen tid at komme sig. Så enkelt er det. Tålmodighed er en god healer.

Der er en årsag til man får det dårligt. Vi har en historie med. En tolkning, en årsag. En ophobet energi, der bliver ved med at trigge mange år efter oplevelsen. Energien skal ud af kroppen. Med god psykoterapi, forståelse og indsigt kan vi opnå at blive klogere, lære af historien og tage erfaring til os.

På den måde bliver livet ikke en hæmsko, men en mulighed for at blive stærkere og og klogere. Det kan piller alligevel ikke give os.

Din historie og traumer præger dig

Det er interessant, at Peter Gøtzsche nævner traumer, og at mennesker har en historie, der præger.

Det har han så ret i. Traumer skal ikke forstås som noget voldsomt. Det behøver, det ikke være. Det kan være helt almindelig oplevelser. Et traume i den her forbindelse er en kodning, en overbevisning, der  præger en ubevidst.

En historie

En forsvarsadvokat kommer til mig, fordi hun hele tiden tager ansvar på sig. Hun bekymrer sig om venner, familie, kollegaer og … alt.

Vi kommer til en situation, hvor hun en skøn sommerdag er ude at cykle med sin familie. Hun er 10 år gammel. Pludselig er der et bump. Hun er næsten ved at falde af cyklen. De stopper og ser, at hun har kørt en frø ihjel.

Hun blev ked af det, men som sådan var der ikke mere i det. Men den betydning, hun gav oplevelsen, var, at hvis hun havde set sig for, så var frøen ikke død. Så havde hun ikke været årsag til den døde.

Skyld og ansvarlig blev nøgleord og som tiden gik ubevidste fokuspunkter.

Bliv din fortid kvit

Ligegyldig om oplevelsen er voldsom eller ikke, så er det et traume og en tilstand, hvor man oplever, at være fastlåst og magtesløs. Altså man aner ikke, hvad man skal stille op i situationen.

At komme af med sådanne fastlåste situationer er alfa og omega for at komme videre, og det kan heldigvis lade sig gøre med EFT / Matrix – det hjælper simpelthen.

Din beslutning påvirker alle

Medicinalindustrien kan ikke bare bekæmpes. Det ved vi, men vi er heldigvis herre over egen dømmekraft og dermed den kollektive opfattelse af, om der skal vælges piller eller psykoterapi.

Hvis man vil helbredes er tålmodighed, vilje og vedholdenhed vigtige værdier. Men magisk er det, når du tilgiver dig selv og andre, tør mærke egne følelser og egen dømmekraft istedet for andres fordømmelse.

Stil krav til dig selv om et godt liv.

Det skal gå hurtig for at være godt

Der er ikke noget, der hedder quick fix, sådan som vi er blevet vant til at tro i de sidste 100 års pillehistorie. Piller er ikke eneste virkemiddel. Til gengæld er det ofte det dårligste. For vi kan ikke mærke os selv. Vi får ikke indsigt, men låg på. Og så går det for hurtig. Piller sørger for arbejdsstyrkens effektivitet, men ikke for det enkelte menneske.

Vores overbevisning om, at hvide kitler og deres medicin er den eneste rigtige, er så dybt forankret i os, at hele vores helbredsforståelse og indsigt i, hvad det indebærer at være menneske er forsvundet.

Men … noget sker. Der er forandringer undervejs.

Nej, livet skal læres, og det tager tid

Der findes ikke quick fix … der hjælper – hverken hos lægen eller hos terapeuten.

Når livet gør ondt, som man siger, så er det fordi, der er ubalancer i systemet. Det tager tid, at få rettet op på de ubalancer, at tage læring til sig, lære at leve anderledes og ændre sine overbevisninger.

Livet handler om at lære. Og når du har taget læringen til dig, kan dit liv ikke andet end komme i balance – mere og mere og et skridt af gangen.

INTET ER STATISK – ALT ER MULIGT

 

Del på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.