Psykoterapi og tålmodighed er bedre end medicin

Hvis du vil helbredes så find en god psykoterapeut, find ud af, hvad der trigger dig og vær tålmodig

Jeg hørte et foredrag med Peter Gøtzsche for nylig, hvor medicinal industrien og psykofarmaka var temaet.

”Som Peter Gøtzsche sagde, så er der gentagen evidens for, at psykofarmaka ikke virker, og ikke alene forværres den psykiske tilstand, men døds risikoen øges markant hos patienten.

Lykkepiller mm. er ikke lykken

Det er efterhånden meget almindeligt, at bruge ”Lykkepiller” (rædselsfuldt misvisende), men det er også et psykofarmaka, man får det værre af at bruge. Det er benzodiazepiner, og de er stærkt vanedannende. De giver voldsomme og stærkere symptomer på det ubehag du vil af med, når du trapper ud af pillen, hvis det ikke gøres meeeeeget nænsomt, og måske kan det slet ikke undgås.

Psykoterapi og tålmodighed gør forskellen

 

Og det bedste, der kan gøres for at komme af med depression, sorg (som er en psykoterapi, EFT, tankefelt terapi, få det bedre, selvudviklingdel af livet) og angst, OCD mm. er tålmodighed og psykoterapi. Som Peter Gøtzsche sagde, psykiatrien har glemt, at vi mennesker kommer med en historie og med traumer, som er årsagen til de har det dårligt.”

Og det er jo helt korrekt. Der er en årsag til man får det dårligt, og det tager tid at få den årsag bearbejdet, få den ud af kroppen, og det skal gøres på en måde, så den enkelte bliver klogere, lærer af historien og kommer stærkt videre.

Din historie og traumer præger dig

Det er interessant, at Peter Gøtzsche nævner traumer, og at mennesker har en historie, der præger.

Traumer behøver på ingen måde være voldsomme oplevelser, men kan være opfattelser fra et helt almindelig dagligdag.

Bliv din fortid kvit

Ikke desto mindre er, et traume (eller kodning) en tilstand, hvor man oplever, at være fastlåst og magtesløs. Altså man aner ikke, hvad man skal stille op i situationen.

At komme af med sådanne fastlåste situationer (dybe ubevidste overbevisninger) er alfa og omega for at komme videre, og det kan heldigvis lade sig gøre med EFT / Matrix – det hjælper simpelthen.

Din beslutning påvirker alle

Medicinal industrien kan ikke bare bekæmpes. Det ved vi, men vi kan påvirke vores egen opfattelse og dermed den kollektive opfattelse af, at tålmodighed er det vigtigste virkemiddel til at få det bedre – og aldrig få det så dårligt, at det tager evigheder, at få det bedre. Stil krav til dig selv om et godt liv.

Det skal gå hurtig for at være godt

Der er ikke noget, der hedder quick fix, sådan som vi er blevet vant til at tro i de sidste 100 års pillehistorie. Piller er ikke eneste virkemiddel. Det er oftets det dårligste.

Vores overbevisning om, at hvide kitler og deres medicin er den eneste rigtige, er så dybt forankret i os, at hele vores helbredsforståelse og indsigt i, hvad det indebærer at være menneske er forsvundet. Fordi det skal gå HURTIGT.

Nej, livet skal læres, og det tager tid

Der findes ikke quick fix, der hjælper – hverken hos lægen eller hos terapeuten. Der er indsigter i den nuværende levevis, som er nødvendige, for at få det bedre. Der er noget at lære, og det tager tid.

Når du har taget læringen til dig, kan dit liv ikke andet end komme i balance – mere og mere og et skridt af gangen.

INTET ER STATISK – ALT ER MULIGT

 

Del på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *