Fik styr på ansvarlighed og angst og bestod teoriprøven – køreprøven står for tur

Jeg begyndte i forløb hos Nethe, fordi jeg ville finde køreglæden og have mindre angst og ondt i maven. Jeg har været i gang med at tage kørekort i flere år, men det er aldrig lykkes.

Nethe var ikke lang tid om at finde ud af, at det der med angst og ondt i maven handlede om andet end at køre bil. Det gik dybere.

Vi besluttede at arbejde med både køreangsten og den generaliserede angst – og finde årsagen til den. Når jeg var nervøs for at køre bil, bankede vi på det. Ellers arbejdede vi med mine mønstre, det jeg siger til mig selv og det jeg tror andre tænker om mig. For det viste sig at være meget mere komplekst.

Nethes mantra når jeg skulle arbejde videre hjemme var bevidsthed, bevidsthed, bevidsthed.

Jeg har så længe jeg kan huske været bange for de signaler kroppen har givet mig. Men hos Nethe havde jeg været modig og gået ind i noget ubehag og det forsvandt.

Det prøvede jeg så selv en dag hvor jeg lige pludselig stod uden den kontrol jeg ellers altid har. Jeg hader at være uden kontrol. Men jeg gik ind i følelsen i maven, og finder ud af det der sker, ikke er mit ansvar eller min skyld. For det var situation jeg ikke kunne have forudset.

For første gang i hundrede år slap jeg skylden og skammen over ikke at være i kontrol og begynder i stedet for at finde løsninger. Det var helt vildt – jeg var helt fri og afslappet. Det var ikke mit ansvar. Og det var kroppen, der hjalp mig til at komme videre. FEDT. Det var virkelig et vendepunkt i mit liv og jeg er bare glad i låget over det.

Og så kom der en mail …

 

Kære Nethe

Jeg bestod teoriprøven!! 🙂 Jeg er så lettet og det føles næsten lidt surrealistisk. Jeg sad også og bankede lidt på kanten af min hånd inden prøven startede, samtidig med at jeg også tænkte, at det jo “bare er en teoriprøve”. Og i går havde jeg en god køretime, som gik bedre end de havde gjort i lang tid, og vi kørte endda en lille smule på motorvej, hvilket er meget, meget langt tid siden. Så det har været to gode oplevelser 🙂

 

Mette 40 år

Fik styr på ansvarlighed og angst og bestod teoriprøven - køreprøven står for tur