Gik fra PTSD til livsglæde

Jeg kom til Nethe, fordi jeg ikke kunne holde ud at være angst mere og konstant have en knude i maven. Det var simpelt blevet for meget, og jeg kunne ikke kontrollere det. Jeg havde en ide om hvorfor, men derudover var jeg blank.

Jeg voksede op med en alkofar og en mor, der skældte ud. Jeg følte mig svigtet af far, og var bange for der skete ham noget, når han drak. Jeg var bange for mor, der hele tiden skældte ud, og jeg savnede hendes nærhed.  En gang skældte hun mig ud, fordi jeg lænede mig op ad hende. Jeg var 6 år gammel.

Som lille følte jeg, det var op til mig, at der var ro derhjemme. Hvis der var konflikt, var det også min skyld. Et mønster jeg har haft med mig op gennem livet. Familie og ansvaret for den, gør mig angst.

I begyndelsen jeg kom hos Nethe, havde jeg konstant en knude i maven, uro i kroppen, blev svedig og spændt op over ingenting, havde tankemylder og var super lydfølsom. Personer, der mindede om min mor, provokerede mig. Jeg var så vred og gal.

Jeg kom af med vreden, og knuden er væk ligesom de andre symptomer. Personer, der minder om min mor kan jeg nu rumme, og jeg er ikke lydfølsom. Jeg har været super super træt. Har ikke kunnet tage mig sammen til noget overhovedet, udover mit job. Det har jeg aldrig oplevet det før. Helt mærkeligt, men Nethe sagde, det var et godt tegn, så …………

Og det var det også for lige bagefter kom glæden. Glæden ved de små ting, taknemmelighed over, det jeg har, min skønne kone osv. Jeg føler mig stærkere, mere nysgerrig og har mere overskud. Det er bare så dejligt – at mærke glæden. Kan slet ikke huske, hvornår jeg har oplevet den sidst.

Jeg ved godt, det kun er 1. runde. Der er mere at arbejde med, og jeg er helt tryg ved at fortsætte hos Nethe. Det bliver så godt.

TAK for din hjælp, Nethe, og tak for du kunne rumme min vrede.

C

Gik fra PTSD til livsglæde