Ubevidste overbevisninger og en virkelig historie

En virkelig historie

En veluddannet kvinde – flere universitetsgader – kommer til mig, fordi hun oplever at blive forbigået i forbindelse med lønforhøjelser og forfremmelser. Hun er den mindste i søskendeflokken på 4.

I forbindelse med hendes forløb kommer vi til en situation, hvor familie og venner spiller rundbold i haven. Hun er 6 år og synes selv, hun klarer sig godt i forhold til sine ældre søskende. Mor siger det også til hende, så hun er egentlig stolt.

På et tidspunkt griber hun bolden – og taber den. Alle siger hun ikke greb den – også mor. Selv synes hun, at hun greb den. Hun oplever at blive overhørt og være uden opbakning. Følelsen af at blive “svigtet” og “ikke at lykkes” opstår i den lille pige. Temaer, der har fulgt den hende lige siden.

Følelserne blev til livstemaer.

Belief system

Livstemaerne har fulgt hende gennem hele livet. Som en rød tråd har hun haft følelsen af at blive hægtet af, forbigået, og at succes var for andre.

Lige meget hvor meget hun prøvede, har succes og lykke sivet ud mellem fingrene på hende. Hun har følt sig magtesløs. Det var lige som en leveregel for hende. Samtidig kunne hun se, at andre oplevede den succes, hun selv synes, hun fortjente.

For hver gang hendes livstemaer og overbevisninger blev bekræftet, blev hun også bekræftet i, at hendes var uden succes. Hun blev mere passiv og tilbagetrukket og holdt op med at tro, hun kunne noget eller ville lykkes med noget. Succes var ikke for hende.

På trods af, at hun er både en indsigtsfuld og intelligent kvinde.

Overbevisninger kan ændres

Årsagen til hendes manglende tro på succes, begyndte med rundbold oplevelse, da hun var 6 år.

Når energien tages ud af denne første oplevelse, gives der plads til tilgivelse, indsigt og nye mere støttende overbevisninger.

Oplevelsen mindre betydning og kvinden kunne se, hun faktisk klarede sig rigtig godt i forhold til sine søskende. Hun tilgav også sig selv for at have lavet en betydning, der ødelagde så meget for hende. Tilgivelse er stærk.

Der var selvfølgelig andre situationer, vi skulle gå ind i, men da de væsentligste var blevet afkodet, ændrede hendes energi sig, blev mere målrettet og gik efter et job, hun ellers aldrig ville have søgt. Hun fik det.

Vi er alle i samme båd

Vi er alle “ofre” for vores overbevisninger og betydninger, vi giver oplevelser. Vores betydninger er individuelle.

Hvis to enæggede tvillinger har præcis samme oplevelse på præcis samme tidspunkt, vil de tillægge oplevelsen forskellig betydning. Ganske enkelt fordi de er to forskellige individer.

Ud fra den betragtning fungerer det ikke at give andre skylden for vores tilstand. Selv om andre opfører sig dumt og uacceptabelt, vil det altid være den betydning, vi giver oplevelsen, der gør forskellen.

De stærkeste overbevisninger er ubevidste. Og ligger oftest i vores første 6 -7 leveår, men kan ligge både tidligere (i fostertilstand) eller senere.

Men ligegyldig hvad, er en ting helt sikkert. Vi gør det alle sammen. Hele tiden. Giver ting en betydning. Så vi er i samme båd.

Heldigvis kan betydninger afkodes og det indre barn sættes fri.

Del på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.