Breathwork

Breathwork er vigtigt for at lære at trække vejret ordentlig. En enkel ting, kan man sige, men ikke desto mindre har mange svært ved vejret let og frit.

Stress og anspændthed sætter sig i åndedrættet, og overfladisk, hurtig vejrtrækning forhindrer grounding og ro. Derfor – reducer stress ved hjælp af åndedrættet.

Breathwork / rebirthing er en genial metode

Voksnes vejrtrækning er mere overfladisk end børns. En overfladisk vejrtrækning kan medføre træthed, dårlig blodcirkulation og fordøjelse, fordi kroppen simpelthen ikke får ilt nok. Ca. 90 % af vores energi kommer via ilten, og når vi får nok, føler vi os lettere og mere energifyldte.

Men det er mindst lige så vigtig, at kroppen kan komme af med affaldsstofferne, og overfladisk vejrtrækning hindrer kroppen i det. 70 % af kroppens affaldsstoffer udskilles via lungerne, så det er et vigtigt organ for kroppens sundhed.

Overfladisk VS. dyb vejrtrækning

Dårlig ryg og spændinger i nakke, skuldre og bryst påvirkes negativt, når vejrtrækningen er overfladisk. Omvendt hjælper dyb vejrtrækning til at afspænde musklerne.

Overfladisk vejrtrækning påvirker også de indre organer. Så når vejret trækkes ned i bunden af maven masserer åndedrættet de indre organer som mavesæk, lever, mave, tarme og dermed hele fordøjelsessystemet. På den måde øges udskillelsen af affaldsstoffene.

Når tarmene er anspændte kan de ikke udføre deres arbejde og maven bliver hård, oppustet, og der sker en ophobning af affaldsstoffer. Den dybe vejrtrækning afhjælper det problem.

Hvad spejler åndedrættet?

Åndedrættet kan sige noget om, hvor presset eller stresset du er. Det bliver endnu mere overfladisk og hakkende, og der opstår en tendens til at holde på vejret.

Åndedrættet kan også spejle, at

 • når vejtrækningen er uregelmæssig og anspændt i ind- og udånding tyder det på frygt og utryghed.
 • når vejtrækningen er en hakkende indånding og overfladisk udånding tyder det på sorg.
 • når indånding er overfladisk og udåndingen er stødvis gennem næsen tyder det på vrede.

Generelt kan man sige, at med indåndingen handler om at tage livet ind, og udåndingen handler om at give slip.

Et godt, dybt åndedræt kan hjælpe dig til at

 

 • få det fysisk bedre,
 • færre smerter,
 • at blive mindre stresset i dagligdagen,
 • reducere din stress og dine stress symptomer,
 • at være mindre grådlabil,
 • få mere harmoni og ro,
 • mere overskud,
 • mere indsigt,
 • øget selv nærvær og meget mere.

En session

I forbindelse med sessionen er der indledningsvis en kort samtale.

Du hører lidt nærmere om, hvordan kroppen kan reagere og hvad det betyder. Og vi taler lidt om, hvad du ønsker at blive mere afslappet omkring. Du kan fx have fokus på

 • et konkret emne,
 • som stress release,
 • healing.

Under sessionen får du guidning. Du får healing og let massage for at stimulere de fortrængninger, der er i kroppen.

Bagefter ligger du stille og roligt og kommer tilbage til dig selv – mere udhvilet og afklaret, end da du lagde dig.

Efter en session med breathwork

Man føler sig simpelthen bare bedre tilpas efterfølgende, mere udhvilet og mere afslappet og klar på samme tid. Det er svært at forklare, det skal opleves. En session tager 1½ time, og fungerer fint som “vedligehold” af både den fysiske tilstand generelt og hjælper til stress håndtering – markant endda.

Hovedet bliver hjemme

Man skal ikke have hovedet med i byen til en åndedræts session, man kan simpelthen alene koncentrere sig om at trække vejret og følge vejledningen. En gave for mange travle mennesker. Samtidig får du mere selvindsigt og øget selvaccept.

Stress release

Breathwork er simpelthen genial som stress release, både i forbindelse med rodfæstet stress, men også som regulator for den dagligdags stress de fleste af os oplever i en travl og aktivitetsmættet hverdag.

Med breathwork bliver du

Man bliver mere rolig og nærværende og mange oplever at blive genfødt, fordi metoden er så livgivende og afslappende. Du får mere energi, mere overblik og et bedre helbred med færre smerter.

Se en fin beskrivelse af hvad rebirthing er her (video).

Feminin og maskulin energi

I den uddannelse jeg har fået som paqo, arbejder vi med den feminine og den maskuline energi på den måde, som inkaernes efterkommere gør, og det betyder, at balancering af de to energier er meget vigtig.

Vi arver vores energetiske blueprint, og det er ikke sikkert, at fars energi er den maskuline, eller at mors energi er den feminine. Det er den måde, energien kommer til udtryk, der gør forskellen.

Derudover er der på adfærdssiden 3 personlige kræfter, som kan udvikles eller nedtones.

 • Ilankay, som er det fysiske aspekt
 • Munay, som er kærlighed og vilje
 • Yachay, som er det intellektuelle aspekt

Online booking

 

Del på: