Breathwork

Breathwork, åndedrætsterapi eller rebirthing. Kært barn, mange navne. Åndedrættet er en enkel ting, men ikke desto mindre har mange svært ved at trække vejret let og frit.

Stress, angst, anspændthed sætter sig i åndedrættet, og overfladisk, hurtig vejrtrækning forhindrer grounding og ro. Det – grounding og ro – får du mere af med breathwork, ligesom du får indsigter og ny viden om dig selv.

Som breathworker har jeg ikke lagt mig fast efter en bestemt skole, men bruger breathwork kreativt og individuelt, idet jeg inddrager elementer fra de andre uddannelser, jeg har.

Breathwork opleves individuelt og forskelligt fra gang til gang. Det gør også en forskel, om du vælger en time eller halvanden time. Hvis du vælger en time, kommer du ikke så langt ind i din proces, som når du vælger halvanden time, hvor du kommer dybere.

I en breathwork session kan du komme i kontakt med mange forskellige oplevelser, du har haft i dit liv. Du kan få indsigter, se ting, du fuldstændig har overset og blive bevidst om nøglesituationer, der stadig har betydning. Du kan komme meget dybt og sætte gang i processer på forskellige niveauer.

 1. fysiske
 2. mentale
 3. psykiske
 4. emotionelle
 5. spirituelle
 6. energetiske

Der er ikke et niveau, der er bedre end et andet. Det, du har brug for, sker. Og ligegyldig hvad, så er det fuldstændig magisk og forløsende med breathwork.

Book allerede nu

Breathwork hjælper mod angst og autoimmune sygdomme

En overfladisk vejrtrækning kan medføre træthed, dårlig blodcirkulation og fordøjelse, fordi kroppen simpelthen ikke får ilt nok.

Der er mange metoder af breathwork. Wim Hoffs metode er en af de mest gennemanalyserede. Det betyder ikke, at andre metoder ikke hjælper. De er bare ikke undersøgt og dokumenteret. Han kombinerer breathwork med kolde bade. Noget der i høj grad påvirker kroppens inflammatoriske niveau. Det hjælper også, når du afslutter dit brusebad med et koldt brus. Jo længere, jo bedre.

I den her dokumentar fra DR, vises hvordan breathwork påvirker det inflammatoriske niveau. Den viser selvfølgelig også, hvordan folk reagerer på at have en praksis i fire uger. Der stille især skarp på en, der har ALS og en, der har angst. Det er ret fantastisk.

Breathwork eller åndedrætsterapi handler absolut ikke kun om det fysiske, og der er mange tilgange til breathwork. Se længere nede.

Når det er sagt, så opleves breathwork meget forskellige – fra person til person, men også fra gang til gang. Det kan være en fysisk eller personlig oplevelse, men man kan også få dybe indsigter og spirituelle oplevelser.

Hvis du tænker det ikke er noget for dig, så er EFT / Matrix Reimprinting et meget virksomt alternativ.

Overfladisk VS. dyb vejrtrækning

Overfladisk vejrtrækning fortæller man er utryg eller ligefrem i alarmberedskab. Det vil sige, at det sympatiske system er aktivt.

Ved dyb vejrtrækning aktiveres det parasympatiske system, og man går fra syre til base i kroppen. Men lige så vigtigt er det, at man får aktiveret og givet slip på noget af, det man ønsker at slippe. Det kan være gamle historier, oplevelser, dårligt selvværd, angst, vrede og meget mere.

Og så giver den dybe vejrtrækning en oplevelse af at komme ned i og til stede i kroppen, så man bliver mindre beroende af andre og får mere selvtillid.

Online booking

Hvad spejler åndedrættet?

Åndedrættet kan sige noget om, hvor presset eller stresset du er. Det bliver endnu mere overfladisk og hakkende, og der opstår en tendens til at holde på vejret.

Åndedrættet kan blandt andet afspejle, at

 • når vejtrækningen er uregelmæssig og anspændt i ind- og udånding tyder det på frygt og utryghed
 • når vejtrækningen er en hakkende indånding og overfladisk udånding tyder det på sorg
 • når indånding er overfladisk og udåndingen er stødvis tyder det på vrede

Men der er også mere detaljerede takes på betydningen.

Generelt kan man sige, at med indåndingen handler om at tage livet ind, og udåndingen handler om at give slip.

Et godt, dybt åndedræt kan hjælpe dig til at

 • få det fysisk bedre
 • færre smerter
 • mindre stress i dagligdagen
 • reducere din stress og dine stress symptomer
 • at være mindre grådlabil
 • få mere harmoni og ro
 • mere overskud
 • mere indsigt
 • øget selv nærvær og meget mere

 

En session

I forbindelse med sessionen er der indledningsvis en kort samtale.

Du hører lidt nærmere om, hvordan kroppen kan reagere og hvad det betyder. Og vi taler lidt om, hvad du ønsker at blive mere afslappet omkring. Du kan fx have fokus på

 • et konkret emne
 • indre barn
 • selvkærlighed
 • ønsker og drømme
 • som stress release
 • healing
 • og meget mere

Under sessionen får du guidning. Du får healing og let massage for at stimulere de fortrængninger, der er i kroppen.

Bagefter ligger du stille og roligt og kommer tilbage til dig selv – mere udhvilet og afklaret, end da du lagde dig.

Efter en session med breathwork

Man føler sig simpelthen bare bedre tilpas efterfølgende, mere udhvilet og mere afslappet og klar på samme tid. Det er svært at forklare, det skal opleves. En session tager 1½ time, og fungerer fint som “vedligehold” af både den fysiske tilstand generelt og hjælper til stress håndtering – markant endda.

Hovedet bliver hjemme

Man skal ikke have hovedet med i byen til en åndedræts session, man kan simpelthen alene koncentrere sig om at trække vejret og følge vejledningen. En gave for mange travle mennesker. Samtidig får du mere selvindsigt og øget selvaccept.

Stress release

Breathwork er simpelthen genial som stress release, både i forbindelse med rodfæstet stress, men også som regulator for den dagligdags stress de fleste af os oplever i en travl og aktivitetsmættet hverdag.

Med breathwork bliver du

Man bliver mere rolig og nærværende og mange oplever at blive genfødt, fordi metoden er så livgivende og afslappende. Du får mere energi, mere overblik og et bedre helbred med færre smerter.

Se en fin beskrivelse af hvad rebirthing er her (video).

Feminin og maskulin energi

I en af de breathworkuddannelser, jeg har fået som paqo, arbejder vi med den feminine og den maskuline energi på den måde, som inkaernes efterkommere gør, og det betyder, at balancering af de to energier er meget vigtig.

Vi arver vores energetiske blueprint, og det er ikke sikkert, at fars energi er den maskuline, eller at mors energi er den feminine. Det er den måde, energien kommer til udtryk, der gør forskellen.

Derudover er der på adfærdssiden 3 personlige kræfter, som kan udvikles eller nedtones.

 • Ilankay, som er det fysiske aspekt
 • Munay, som er kærlighed og vilje
 • Yachay, som er det intellektuelle aspekt

Online booking