Effektiv behandling mod PTSD

Der findes rent faktisk effektiv behandling mod PTSD. Selv om PTSD ikke forsvinder på 5 min., så er tankefeltterapi den mest effektive metode, der findes i dag. Jeg supplerer med andre metoder i klinikken.

I begyndelsen ses vi ofte. Jeg hjælper dig med at tage “toppen af isbjerget”. Du lærer at bruge metoden på dig selv i hverdagen og i de situationer, hvor din PTSD bliver trigget. I begyndelsen kan jeg eventuelt tage med de steder, hvor du især bliver trigget.

Efterhånden vil du opleve at kunne bevæge dig afslappet uden for dit eget hjem. Du får stille og roligt dit liv tilbage – med alt, hvad det indebærer.

Book allerede nu

PTSD – ikke kun krigsveteraner, der får det

Oplever du at dine sanser er skærpet? At lyde, lugte, smag, berøring eller synsindtryk er voldsomt skærpet?Ser du dig (hele tiden) omkring og oplever hjertebanken og svedeture. Har du ændret adfærd og er blevet mere urolig og aggressiv? Så har du måske PTSD – posttraumatic stress disorder.

De fleste kender PTSD fra krigsveteraner. Her er en video, hvor krigsveteraner behandles for PTSD. Men årsagen til PTSD kan skyldes mange forskellige ting, fx gentagne oplevelser fra opvækst eller en enkeltstående voldsom oplevelse. Fællesnævneren er en efterfølgende voldsom, vedvarende ændring i den måde du oplever omgivelserne på.

Det forskelligt, hvor hårdt PTSD rammer, og hvornår den viser sig.

PTSD kan skyldes, du har

  • deltaget i krigshandlinger eller været udsendt til lande, der har været i krig
  • været vidne til eller arbejdet med voldsomme hændelser som politibetjent, brandmand, socialrådgiver mm.
  • været bandemedlem
  • været udsat for overfald (fysisk) og overgreb (mentalt). Som det kan være tilfældet med mobning i skolen
  • vokset op i miljøer med svigt, usikkerhed og frygt, som det kan være tilfældet i alkohol- og afhængighedsfamilier.

Ikke PTSD. Alligevel er der noget, der kører af med mig. Kan jeg få hjælp til at komme af med det?

Ja, det kan du.

Du kan få hjælp til alle typer af situationer, der sætter spor i os. Fx fyringer, eksamen, dødsfald, skilsmisse, biluheld, pludselig indlæggelse og operation mm.

På grund af sådanne oplevelser, oplever du at være ængstelig og urolig i dagligdagen. Det er så ikke PTSD, men andre typer af angst, og det kan du selvfølgelig også få hjælp til.

Hvis du har været udsat for et (bil)uheld og fået piskesmæld, som du ikke er kommet af med, skal du vide, jeg har hjulpet mange til at få en bedre dagligdag. Det kan du læse om her.

FOBIER – en anden type automatiseret angst

De fleste har hørt om, eller har selv FOBI for fx slanger, edderkopper, vand, hajer, højder … Listen er lang. Nogen gange bliver fobien trigget ved TV, still billeder eller samtale. Det er selvfølgelig super ubehageligt, og det skal ikke være der. Det gode er, du kan komme af med dit ubehag.

Faktisk er en FOBI noget af det letteste at komme af med.

Du er ikke under hypnose. Du kommer i en hypnoselignende tilstand, hvor der arbejdes med situationen, hvor din fobi begyndte. Det gøres selvfølgelig så skånsomt som overhovedet muligt. Det skal ikke være ubehageligt for dig at komme af med din fobi.

panikangst, PTSD, EFT, Matrix Reimprinting, EFT/Matrix Reimprinting, slip af med PTSD, komme af med PTSD

Sådan behandler jeg

Der er ikke to behandlingsforløb, der er ens, men typisk vil der være fokus på EFT, Matrix Reimprinting og tankefeltterapi. Der kan også komme andre elementer i spil, hvis det passer til dig og dit forløb.

Samtalen holdes nede på et minimum. Særlig i begyndelsen. For i samtalen vil du genopleve det, du forsøger at glemme.

Vi begynder med at få energien ud af dit ubehag. Bagefter neutraliserer vi ”din harddisk”, din oplevelse, så du bliver skånet for at genopleve dem.

Da vi arbejder med sansernes og kroppens symbolsprog, vil du opleve at muskler og krop begynder at slappe af igen, og du får en anden adfærd. Vi taler lidt om sammenhængen mellem krop, hjerne og adfærd.

”Selvhjælp” mellem sessioner

For at få mest mulig ud af forløbet, anbefaler jeg, du bruger tankefeltterapi og breathwork (åndedrætsøvelser) mellem sessionerne.

Hvis du har modstand på ”selvhjælp”, bruger vi tid på det i klinikken. Det gør vi, fordi effekten af forløbet hænger sammen med, om du laver øvelserne mellem sessionerne.

Værd af vide

10 sessioner á 1 time. Pris 7.000 kr.

Online booking

Del på: