Effektiv behandling mod PTSD

I 2022 er et nyt diagnosesystem tråd i kraft. I den forbindelse er kompleks PTSD kommet til, og PTSD har ændret definition. Men begge dele er en høj grad af psykisk stress, og når man er vokset op i voldsomt dysfunktionelle hjem og har oplevet vedvarende magtesløshed, kan det sætte sig som kraftige chock og traumer. Det vi kalder PTSD eller kompleks PTSD. Du kan se mere om definitionerne her.

OG du kan få effektiv PTSD behandling, eller chok og traumebehandling, om du vil. For det handler jo om at få neutraliseret de chok og traumer, du har fået. Og neutralisere den traumestress, du oplever.

Jeg bruger EFT og Matrix Reimprinting og elementer af EMDR og TRE. Du lærer at bruge TFT eller EFT selv. Hvis du oplever angst lige her og nu, så følg denne video for at dæmpe symptomerne.

Jeg er blevet bedre til at lytte indad, mærke hvordan jeg har det, bedre til at være hvor jeg er og med det der er. Mindre skræmt, og jeg er begyndt at åbne mig mere og turde mere. Jeg har fået værktøjer ved TFT, som gør jeg føler mig mindre magtesløs, når mit system reagere og trickes, så jeg oftes kan dæmpe ubehaget af stress og angst. Jeg er blevet bedre til at passe på mig selv og er blevet mindre selvkritiske, bla. Også ved at jeg dagligt bruger TFT sætningen

Selv om det ikke forsvinder på 5 min., så er EFT og tankefeltterapi den mest effektive metode, der findes i dag. Simpelthen fordi du ikke behøver at tænke på det ubehagelige. Der er alene fokus på at få den eksisterende energi ud af dit system, og så tager vi den derfra.

I begyndelsen ses vi ofte. Du lærer at bruge metoden på dig selv i hverdagen og i de situationer, hvor din PTSD bliver trigget. I begyndelsen kan jeg eventuelt tage med de steder, hvor du især bliver trigget.

Efterhånden vil du opleve at kunne bevæge dig afslappet uden for dit eget hjem. Du får stille og roligt dit liv tilbage – med alt, hvad det indebærer. Og vigtigt du bruger metoden, når din PTSD bliver trigget – hver gang.

Book allerede nu

PTSD – ikke kun krigsveteraner, der får det

Oplever du at dine sanser er skærpet? At lyde, lugte, smag, berøring eller synsindtryk er voldsomt skærpet?Ser du dig (hele tiden) omkring og oplever hjertebanken og svedeture. Har du ændret adfærd og er blevet mere urolig og aggressiv? Så har du måske PTSD – posttraumatic stress disorder.

De fleste kender PTSD fra krigsveteraner. Her er en video, hvor krigsveteraner behandles for PTSD. Men årsagen til PTSD kan skyldes mange forskellige ting, fx gentagne oplevelser fra opvækst eller en enkeltstående voldsom oplevelse. Fællesnævneren er en efterfølgende voldsom, vedvarende ændring i den måde du oplever omgivelserne på.

Det forskelligt, hvor hårdt PTSD rammer, og hvornår den viser sig.

PTSD kan skyldes, du har

  • deltaget i krigshandlinger eller været udsendt til lande, der har været i krig
  • været vidne til eller arbejdet med voldsomme hændelser som politibetjent, brandmand, socialrådgiver mm.
  • været bandemedlem
  • været udsat for overfald (fysisk) og overgreb (mentalt). Som det kan være tilfældet med mobning i skolen
  • vokset op i miljøer med svigt, usikkerhed og frygt, som det kan være tilfældet i alkohol- og afhængighedsfamilier.

Panikangst

Måske har du ikke fået diagnosen PTSD, men oplever alligevel at blive tør i munden, få angst og hjertebanken, begynder at svede mm., så kan det være du har panikangst. Det er en pludselig opstået angst, der giver en oplevelse af ikke at kunne komme væk. Det som meget intens angst.

Den udløsende faktor kan være alle typer af situationer, der har sat spor i os. Enten på grund af en konkret hændelse eller overtænkning. Simpelthen for livet går sin gang, og det er som bekendt ikke altid en dans på roser. For eksempel fyringer, eksamen, dødsfald, skilsmisse, biluheld, pludselig indlæggelse og operation med mere.

Det kan du også få hjælp til.

 

panikangst, PTSD, EFT, Matrix Reimprinting, EFT/Matrix Reimprinting, slip af med PTSD, komme af med PTSD

Sådan behandler jeg

Der er ikke to behandlingsforløb, der er ens, men typisk vil der være fokus på EFT, Matrix Reimprinting og tankefeltterapi. Der kan også komme andre elementer i spil, hvis det passer til dig og dit forløb.

Samtalen holdes nede på et minimum. Særlig i begyndelsen. For i samtalen vil du genopleve det, du forsøger at glemme.

Vi begynder med at få energien ud af dit ubehag. Bagefter neutraliserer vi ”din harddisk”, din oplevelse, så du bliver skånet for at genopleve dem.

Da vi arbejder med sansernes og kroppens symbolsprog, vil du opleve at muskler og krop begynder at slappe af igen, og du får en anden adfærd. Vi taler lidt om sammenhængen mellem krop, hjerne og adfærd.

”Selvhjælp” mellem sessioner

For at få mest mulig ud af forløbet, anbefaler jeg, du bruger tankefeltterapi og breathwork (åndedrætsøvelser) mellem sessionerne.

Hvis du har modstand på ”selvhjælp”, bruger vi tid på det i klinikken. Det gør vi, fordi effekten af forløbet hænger sammen med, om du laver øvelserne mellem sessionerne.

Værd at vide

10 sessioner á 1 time. Pris 7.000 kr.

Online booking