Er det svært at være adopteret?
Er det svært at være adopteret?
Sorg eller glæde
Måske kender du følelsen af at være splittet mellem sorgen over at være bortadopteret og glæden ved den familie og det liv, som du har fået? Det kan godt give lidt skyldfølelse – en følelse, som ikke kan bruges til ret meget andet end at dunke sig selv i hovedet med.
Hvorfor glæder du dig ikke bare over at være blevet adopteret? Du får meget flere og bedre muligheder her. Måske har du hørt nogen sige det … i aller bedste mening. OK, men det slukker ikke behovet for at kende de biologiske forældre og forstå årsagen til, du blev bortadopteret. Måske kender du til de her følelser: “Jeg føler mig svigtet og forladt”, “føler skyld, fordi jeg ikke kun er glad for min nye familie”. Det er helt naturligt og helt forståeligt.
Det gør hverken skyldfølelsen eller sorgen over at være adopteret mindre. Det gør heller ikke glæden ved den nye familie større.
Og ville det ikke være fantastisk at bytte rundt. Så glæden ved at være adopteret blev større og sorgen mindre. Det gør den ved at få neutraliseret den tung energi. Så kan den positive vokse.
Se hvad mine klienter siger
Mine klienters oplevelser taler for sig selv – jeg skaber et trygt rum, hvor vi sammen forløser traumer, angst og negative mønstre. Med nærvær og ekspertise guider jeg dig mod varig forandring og indre frihed.

Håkon, 60 år


Dorthe, it- administrator


Josefine, 34 år, ergoterapeut

Har du låg på dig selv?
Når man har lært at lægge låg på sig selv i opvæksten, fortsætter man med det i sit voksne liv. Man bliver simpelthen god til at overhøre egne behov og bliver dårlig til at sætte grænser.
Det er der også et element af, når man er adopteret. Fordi der jo er et behov for at kende sit fædrende ophav og skylden, der følger med det behov … også selv om den nye familie er dejlig.
Kender du det?
Hvis du gør, er det ok. For der kan gøres noget ved de forvirrede følelser, sorgen og vreden. Det behøver ikke være et livslangt problem at være adopteret. Energien kan tages ud af følelsen, og dermed skabes der et rum inden i dig for tilgivelse og kærlighed … når du er klar.
”Selvhjælp” mellem sessioner
For at få mest mulig ud af forløbet, anbefaler jeg, du brugerog breathwork (åndedrætsøvelser) mellem sessionerne.
Hvis du har modstand på ”selvhjælp”, bruger vi tid på det i klinikken. Det gør vi, fordi effekten af forløbet hænger sammen med, om du laver øvelserne mellem sessionerne.
Sådan behandler jeg
Der er ikke to behandlingsforløb, der er ens, men typisk vil der være fokus på EFT/Matrix Reimprinting og tankefeltterapi. Der kan også komme andre elementer i spil, hvis det passer til dig og dit forløb fx samtaleterapi og kognitiv terapi.
I forbindelse med en session behøver man ikke fortælle om det, man har oplevet det, som vi kender det fra samtaleterapi. Talen er nedprioriteret og det intuitive råder.
Samtidig bankes der på meridianpunkter.